Tájékoztató a koronavírus megelőzéséről

Frissítés (2020.03.13.)

Rendkívüli zárás elrendelése
Kedves Szülők!
A koronavírus helyzettel kapcsolatban összeültünk ma a kollégákkal, mert szeretettünk volna felelős döntést hozni közösen az óvoda és a bölcsi ideiglenes zárásával kapcsolatban, annak érdekében, hogy meggátoljuk a vírus elterjedését a közösségekben.
A kollégák egyöntetű véleménye alapján úgy gondoljuk, hogy az ideiglenes zárás most az egyetlen módja a prevenciónak, amit kérünk, hogy fogadjatok el.
Tudjuk, hogy nem könnyű kisgyerekek felügyeletét megoldani és a szülőknek muszáj bejárni dolgozni sok esetben és mérlegeltünk is természetesen, de még mindig a zárást tartjuk felelősségteljes intézkedésnek.
Magánintézmény fenntartójaként elrendelem a fentiek miatt 2020. március 16. hétfőtől minimum két hétre az Almafa Óvoda és Bölcsőde zárását.
Az újra nyitás természetesen függ attól, hogy miként alakul a koronavírus helyzet az országban, milyen központi intézkedések lesznek. Erről időben tájékoztatunk majd benneteket is.
Kérjük, – lehetőség szerint – hogy a mai nap folyamán vigyétek haza a gyermeketek személyes dolgait, hogy a jövő héten az egész óvodát/bölcsődét fertőtlenítő takarítással tudjuk ellátni.
Ahogy már korábbi levélben is írtuk, amit most tehetünk az a közös higgadt, átgondol és felelősségteljes viselkedés ezekben a hetekben, hónapokban. Körültekintően és egymásra figyelve éljük a mindennapokat! Fontos a közös felelősségvállalás, mert egy ilyen szokatlan, mindenkinek új helyzetet csak fegyelmezetten lehet uralni.
Köszönjük az együttműködéseteket és megértéseteket!
Mindenki vigyázzon magára, a környezetére!
Egervári Krisztina
fenntartó
Pomáz, 2020. 03. 13.
…………………………………….

Frissítés (2020. 03.10.)

A lenti tájékoztatót kiegészítve:

Megkérjük azokat a családokat, akik külföldre utaznának, hogy lehetőség szerint halasszák el az utazásukat. Amennyiben mégis elutaznak, úgy hazatérést követően minimum 14 napig ne jöjjenek óvodába/ bölcsibe a gyerekek. Köszönjük!

Almafa Óvoda és Bölcsőde

………………………………………………

2020. 02.27

Kedves Szülők!

👑Megkaptuk mi is az OH-tól az EMMI tájékoztatóját a koronavírus elővigyázatosságával kapcsolatban. Olvassátok el, tudjatok róla!

Nem szeretnénk pánikot, mert egyelőre semmi okunk nincs az aggodalomra!

🧽Ahogy eddig is, ezután is napi szinten végzünk fertőtlenítő takarítást. Reméljük, hogy ennél szigorúbb elővigyázatosságra nem lesz szükség, ha mégis akkor természetesen megteszünk minden tőlünk telhetőt.

“…. A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében kérjük a tisztelt Szülőket, hogy az Észak-Olaszországi terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermekek egészségi állapotát fokozottan figyelemmel kísérje. Amennyiben ez idő alatt a gyermek belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be. … Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről az aktuális eljárásrend szerint. 

Budapest, 2020. február 27.

dr. Maruzsa Zoltán, államtitkár “