Március 16. – polgári engedetlenségi akció

NYILATKOZAT

Mi, az Almafa Óvoda pedagógusai polgári engedetlenségi akcióban veszünk részt, 2022. március 16-án nem folytatunk oktatási, nevelési tevékenységet.

Miután a vészhelyzetre hivatkozva sztrájkjogunkat kiüresítette a 36/2022. (II.11.) Kormányrendelet, ezzel az akcióval szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a sztrájk alapjog és elvételét, megcsorbítását elfogadhatatlannak tartjuk.

Szolidaritást vállalunk mindenkivel, akinek a szíve ezt a hivatást választotta, mert muszáj megmutatnunk mindenkinek, hogy egy csapat vagyunk! Példát kell mutatnunk a ránk bízott gyermekeknek emberségből és súlyt kell adnunk annak, hogy a tisztességesen elvégzett munkának meg lesz a gyümölcse.

A gyerekek azok, akik a legnagyobb vesztesek ebben a fejetlenségben. Értük és a jövőjükért állunk ki, most és amikor erre szükség van, hiszen mikor erre a pályára léptünk, ezt mindannyian vállaltuk.

Kiállásunk nem irányul kollégáink, a fenntartónk és a velünk kapcsolatban álló családok ellen. Részvételünkről önállóan, egyenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk. Tudatában vagyunk annak, hogy tettünkkel szabályt szegünk, s vállaljuk következményeit.

Anton Edit

Balázs Vivien

Benczikné Dobrás Judit

Bubán Erzsébet

Gadányi Barbara

Simon Ildikó

Vági Tiborné

 

Az engedetlenségi akcióban nem vesz részt, de magát az akciót és a nyilatkozat tartalmát támogatja:

Mészáros Bence

 

Köszönjük a minket támogató szülőknek, hogy ezen a napon nem hozzák óvodába gyermekeiket!  Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani ezen a napon a felügyeletet, nekik ügyeletet biztosít az óvoda.

Pomáz, 2022. március 16.