MIÉRT PONT MI?

Ismerjetek meg Bennünket kisgyerekek és szülői érzések alapján….
Miért pont az Almafa óvoda és bölcsi? ez itt a kérdés…

"Kedves Almafások! Köszönjük, hogy éveken át szeretettel gondoztátok, babusgattátok gyerekeinket! Köszönjük, hogy mindig biztonságban tudhattuk Veletek / Nálatok apróságainkat! Köszönjük a közös programokat és a kreatív mindennapokat! Köszönjük, hogy segítettetek a nehéz reggeli elválásoknál, a szobatisztaságra nevelésnél, a huncutkodásoknál és a baráti kapcsolatok kialakulásánál! Köszönjük, hogy részesei voltatok ezeknek a csodás korai gyermekéveknek! Köszönjük, hogy az almafás nagycsalád tagjai lehettünk! Még találkozunk! Szeretettel: Golubék"
Mert ez az a hely, ahol azon kívül, hogy a kislányunkat érzelmi biztonságban, szerető kezekben tudhatjuk, azonos elvek, elvárások, szabályok alapján nevelik Őt, mint mi otthon. Mert ugyanazt tartják értéknek, amit mi. Mert jó bemenni reggel, és látni a mosolygós arcokat. Mert a kislányunk imád ide járni. Mert minden szempontból mérhető a fejlődése, és úgy hogy semmi sincs rákényszerítve kívülről, hanem "csupán" mindenre kap motivációt, hogy magától csinálja. Mert sokszínű programok, foglalkozások vannak, amiken keresztül a gyerek sok oldalát tudja erősíteni, vagy egyáltalán felfedezni (barkács, mozgás, mese, ének, mondóka, rajzolás stb) és lehet sikerélménye. Mert nagyon klassz kis gyerekközösség alakult ki." (Viki szülei, Gabi és Jorge (2014)
Mi miért választottuk az Almafa bölcsit Zsófinak? "Egyéves kora óra jártunk az Almafába Almazene zenebölcsire majd Csiri-biri tornára. Egyszerűen imádta, otthon állandóan az ott tanult dalokat és mondókákat csiripelte. Mi pedig imádtuk, hogy ő ennyire jól érzi magát a foglalkozásokon. Nem sokat hezitáltunk, hogy hol kezdje első közösségi tapasztalatát kétéves korában. Rendkívül megnyugtató volt számunkra az egész év során, hogy mindig örömmel ment a bölcsibe, és ott mindig örömmel és szeretettel várta őt Edit, Juli, Angi és Kata. Amellett, hogy rengeteget fejlődött, úgy érezzük, a legfontosabb, amit kapott: egy óvó, szerető, a családunkhoz hasonló környezetet. Köszönjük! (Zsófi szülei, Kinga és Kálmán 2014)
"Itt minden a gyermekekről szól - reggeltől estig ugyanazt a töretlen figyelmet kapják a kicsik, legyen szó játékról, tanulásról, egészségük megőrzéséről vagy az étkezésről. Mindig figyelembe veszik a gyermekek egyéni igényeit és a szülőkkel együttműködve, egyeztetve igyekeznek ezeknek maximálisan eleget tenni. A sok színes program, a foglalkozások, az ünnepi készülődések és a sok-sok újítás, az intézmény folyamatos fejlesztése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az Almafába járni igazi élmény legyen." (Leo anyukája)
...az Almafa bölcsi és ovi olyan családbarát közösség, amilyet a mai társadalomban nem nagyon látni, ...minden fantasztikusan tiszta és higiénikus, ízléses, modern, vidám és különlegesen szép a berendezése. ...az óvó nénik magukénak érzik a gyerekeket, ezért kisfiunk imád oviba járni, ...a gyerekek fejlesztése és a foglalkozások kiemelkedőek, ...nagyobb biztonságban érezzük kisfiunkat az oviban, mintha bárkire rábíznánk, ...az ételek, amit a gyerekek kapnak, egszségesek, jó minőségűek és változatosak. Otthon sem kaphatna jobbat:-) ...az Almafa ovi és bölcsi egy igazi közösségformáló hely Pomázon, ezért büszkék vagyunk rá, hogy "Almafások" vagyunk! Köszönjük azt a rengeteg segítséget, amit Tőletek kapunk minden nap!" (Patrik szülei)
Miért pont az Almafa? Anyától és Apától: ....mert az Almafa Oviban látom azt a törődést, szeretetet, odafigyelést a gyerekek felé, ahogy minden óvodának működnie kellene, ....mert az óvónénik fantasztikusak, nem csak Lilivel, hanem velünk a szülőkkel is, ....mert itt mindíg a gyerekek érdeke és védelme az első, ....mert Lili 1,5 éves kora óta "Almafás" és valódi örömmel megy reggelente, ....mert a JMK nevelés minden lehetőséget megad a gyerekeknek és rendszerhez szoktatja őket, ....mert az udvaron lenni szupeeer!!!!" (Lili szülei, Kriszta és Ákos (2014)
"Miért pont Almafa? Lilitől: ........meeert sok barátom van ........meert nagyon szeretem Juditot és Szilvit, de mindenkit szeretek és nehogy valaki megsértődjön, ........ja, ide jár a szerelmem, a nevét mondjam Anya??? ........és szuper az angol, az úszás, az iskolelőkészítős Bea, imádom a táncot Barbival.

"Kedves Almafás bölcsis csapat! Szeretnénk nagyon-nagyon megköszönni, hogy 14 hónapon keresztül vigyáztatok kicsi lányunkra. Köszönjük a 10 hónapig tartó reggeli síráshoz való sok türelmet! Köszönjük a sok babusgatást, szeretetet, törődést, amit Juli kapott! Köszönjük a frizura csodákat, amikkel Juli hazajött a bölcsiből! Őszintén mondom, messze földön Ti vagytok a legjobb csapat! Mindkét gyermekünk nagyon szeretett hozzátok járni és én mindig maximálisan megbíztam bennetek. Ahogy eddig is tettem, ezentúl is mindenkinek Titeket foglak ajánlani és ha esetleg lesz 3.babánk, akkor természetesen ő is hozzátok fog járni." (Tőkés Juli, Dani, Ábel és Anna, 2016. július)

Miért pont az Almafa? Áditól... "..........mert a Juli rám kacsint én meg vissza, ..........mert sokat játszuk, autózunk, ..........mert Anya, sooook gyerek van ott.

Miért pont az Almafa? Anyától és Apától... "Mert a kisfiúnk reggelente boldog mosollyal az arcán indul a bölcsibe, hazaúton mesél mesél mesél, és ha valami miatt mégsem megyünk, azt kérdezi, "Anya, mikor megyünk bölcsibe..." Ez nekünk mindennél többet jelent, hisz benne van: IMÁDOK BÖLCSIBE JÁRNI!!! (Ádika szülei Eti és Ádám, 2014)

"Rengeteg óvodáról hall az ember negatív tapasztalatot,ami miatt elgondolkodik,hogy nyugodt szívvel engedné-e oda csemetéjét. Ezzel szemben az Almafában biztonságos,barátságos,kultúrált környezetben tudhatjuk a gyerekeket. Janka már bölcsödébe is ide járt,már ezért is egyértelmű volt az ovi választás. A szakmailag jól felkészült vezetők és óvónők emberileg is mindent megtesznek,hogy ez egy igazán jó kis közösség lehessen.Számunkra hasznos visszajelzéseket kapunk,érezzük,hogy valóban figyelnek a kislányunkra. Szülőként kifejezetten örülünk a sok közös családi programnak,mindig várjuk a következő ünnepet,kirándulást… Ami Nekünk a legfontosabb,hogy a kislányunk itt nagyon jól érzi magát és boldog! Szívesen tölti itt az óvodás éveit,rengeteg élménnyel gazdagodik és sokat fejlődik. Nagyon jó,hogy van egy ilyen lehetőség,amivel élhetünk,köszönjük!" (Janka szülei Eszter és Balázs (2014 )
„Anna lányom 2 nap alatt, 1 éves érzékeny lelkű Kata lányom pedig 3 nap alatt szokott be a bölcsibe sírás nélkül! Ez nekem mindennél megnyugtatóbb volt és azóta sem bántam meg a döntésünket. A következő babánál is számítunk az Almafára. Köszönjük Krisztának, Irénkének és persze az ott dolgozó óvó néniknek azt a sok törődést és szeretetet". (Anna és Kata anyukája)
Az Almafa ovi midennapjaink része lett... mert napi szintű őszinte és nyílt kapcsolat a családunk és a gondozók és óvónénik között, mert az „Almafa” Ovi, úgy érzem közösséget teremt, hiszen hasonlóak a gondjaink és az örömeink a gyerekeinkhez kapcsolódóan. Ti mindnyájan, akik az „Almafa” Oviban dolgoztok a napi rohanás ellenére próbáljátok ezt a közösséget összetartani/összehozni. mert megosztjuk egymással örömeinket, nehézségeinket, jól érezzük magunkat egymás társaságában, s barátokra lelünk itt." (Dávid anyukája)
"Azért, mert a kezdetektől személyre szabottan kaptunk gondozást/nevelést. Azért, mert itt mindig figyelmesen fogadtatok, akár kérdéssel, akár kéréssel fordultunk Hozzátok. Mert nem üzletileg, hanem gyerekközpontúlag tervezett és szervezett. Mert mi vagyunk a másodikak, akikre figyeltek. A gyerekünk után!" (Dés szülei, Dóri és Dani (2014)
"Szeretettel köszönjük azt az érzést, amit az Almafa csapata biztosított nekünk amíg Dalmus bölcsis volt. Azaz azt a jó érzést, hogy "pótanyái" voltatok...Hiányozni fogtok és gondolunk majd Rátok a távolból is!" (Dalma családja)
"Számomra a legelső szempont: Úgy látom és tapasztalom, hogy a gondozók nem dolgozó nőként hanem anyaként vannak együtt a gyerekekkel. Másik nagyon fontos szempontunk, hogy Bulcsú nagyon jól érzi magát és ennél nem kell fontosabb. Minden nap tudom mi történik a fiammal napközben, mert meséltek róla, képeket láthatok a honlapon, leírjátok a napi étkezéseit, fontosabb történéseit. Köszönöm a sok törődést és odafigyelést!" (Bulcsú anyukája)
"Drága Almafások! Szívből köszönjük azt a sok-sok szeretetet, kedvességet, gondoskodást, amit ebben a fontos korszakban adatatok, nyújtottatok kislányunknak. Hisszük, hogy ez az útravaló egy életre szól számára!" (Árven szülei)
"Hogy miért pont az Almafa…? Ételallergiás gyermek szüleiként sok elutasítást kaptunk, mondván, túl nagy felelősség egy „ilyen” gyerkőc. Az Almafába is először félve mentünk, hogy vajon mit mondanak nekünk, fogadják-e kisfiunkat. Legnagyobb meglepetésünkre, amit ezúton is szívből köszönünk, tárt karokkal fogadtak minket és megnyugtattak, hogy nem lesz baj. Szeretetük, törődésük, szívből jövő odaadásuk azóta is töretlen, nem csoda hát, hogy Lacika hugicája is hamarosan a bölcsis csapatot erősíti majd..." (Lacus szülei)
"Kedves Kriszti! Nagyon köszönöm Neked, hogy megteremtetted a lehetőséget, hogy az Almafa egy ilyen páratlan kedves, családias hely lett és itt tölthettem kisgyerekkori éveimet. Köszönöm a sok szeretetet és segítséget, amit kaptam Tőletek! Búcsúzóul, Zsófi"
"Az a helyzet, hogy miután a gyerek kijárja az Almafát, nagyon nehéz lesz neki jó iskolát találni, mert túl magasan van a mérce... még csak 2,5 éves a gyerek és már gondolkozom, hol találok neki legalább ilyen jó intézményt a továbbiakban!? Minden reggel úgy jövünk ki, mikor a gyereket otthagytuk kézenfogva valamelyik bölcsisnénivel, hogy bárcsak mi is ide járhatnánk minden nap :-)....Tudom, hogy nyugodt lehetek minden pillanatban, mikor a gyerekem rátok van bízva - és talán ez a legfontosabb. Csak pislogunk, milyen ötletekkel, szavakkal és újabb mozgásformákkal jön haza a gyerek napi szinten." (Dés anyukája)